Naprawa i remonty ekspresów do kawy

Przebieg naprawy ekspresów:

Zgłoszenie

Czekamy na kontakt z Państwa strony, odpowiemy na wszelkie Państwa pytania. Umów się na naprawę lub konserwacje ekspresu. Na prośbę klienta możemy odebrać oraz odwieść urządzenie po naprawie.

Diagnoza

Kompleksowo i szybko sprawdzamy Państwa urządzenie. Kontaktujemy się Państwem aby szczegółowo przedstawić i omówić plan naprawczy ekspresu w celu uzyskania akceptacji kosztów naprawy.

Naprawa

Po zaakceptowaniu przez Państwa kosztów naprawy przystępujemy do wymiany uszkodzonych lub zużytych elementów ekspresu następnie urządzenie jest ponownie testowane. Dzwonimy i informujemy o możliwości odebrania naprawionego ekspresu.

NAPRAWIAMY EKSPRESY TAKICH MAREK JAK:

logo-jura
logo-delonghi
logo-saeco
logo-lacimbali
logo-gaggia
logo-siemens
logo-nivona
logo-bosch

Wyjątkowe usługi:

Profesjonalna konserwacja ekspresu do kawy jest konieczna by móc parzyć doskonałą kawę przez cały okres eksploatacji urządzenia. Konserwację taką powinno przeprowadzać się przynajmniej raz na rok dla ekspresów pracujących w warunkach domowych oraz raz na pół roku lub kwartalnie dla ekspresów pracujących pod dużym obciążeniem w biurach i gastronomiach. Usługa obejmuje wyczyszczenie ekspresu, od kamienienie urządzenia, odtłuszczenie obwodu kawy, wyczyszczenie i odtłuszczenie obwodu mleka, regulacje młynka (jeżeli konieczne), smarowanie napędu i modułu zaparzającego oraz wymiana uszczelek na module zaparzającym. Do konserwacji stosujemy środki chemiczne posiadające wszelkie niezbędne atesty dla przypadkowego kontaktu z żywnością. Część konserwacji obejmująca ingerencje w moduł zaparzający skierowana jest do ekspresów takich marek jak Saeco, DeLonghi, Nivona czy Siemens, w przypadku ekspresów Jura lub Krups gdzie nie ma bezpośredniego dostępu do jednostki zaparzającej proponujemy dodatkowe rozwiązania w postaci usługi regeneracji.

Ekspresy Jura charakteryzują się zabudowanym modułem zaparzającym, dlatego konserwacja takiego modułu jest utrudniona i ogranicza się jedynie do funkcji "mycia tabletką". Powoduje to konieczność wymiany modułu na nowy lub jego regeneracje po okresie 4 lat lub sporządzeniu 7000 kaw. Nie należy bagatelizować tych kryteriów z uwagi na możliwość uszkodzenia samego modułu jak i napędu oraz stopniowe pogarszanie się jakości zaparzanej kawy. Regeneracja modułu zaparzającego ekspresu Jura obejmuje wyczyszczenie, odtłuszczenie modułu(osad kawy), smarowanie, wymianę uszczelek oraz zaworu spustowego na module.

Mamy doświadczenie w diagnozowaniu i przeprowadzaniu napraw podzespołów elektronicznych w ekspresach do kawy, zamiast wymieniać kosztowną elektronikę na nową informujemy właściciela o możliwości przeprowadzenia znacznie tańszej naprawy obejmującej wymianę uszkodzonego elementu podzespołu. Do przeprowadzenia naprawy używamy profesjonalnego sprzętu naprawczego oraz oryginalne części dlatego na nasze naprawy otrzymują Państwo gwarancje.

Krups jest kolejnym po ekspresach Jura urządzeniem gdzie właściciel nie ma dostępu do modułu zaparzającego który dodatkowo został zastąpiony przez zespół kotła, zaparzanie kawy odbywa się bezpośrednio w elemencie grzewczym(kocioł). Element ten jak każdy w naturalny sposób ulega zużyciu co prowadzi do pogorszenia jakości przygotowywanej kawy oraz awarii. Regeneracja zespołu kotła ekspresu Krups obejmuje wyczyszczenie i odtłuszczenie modułu, wymianę uszczelek dolnego i górnego tłoka oraz regenerację tłoka hydraulicznego. Dobrą praktyką jest aby przy okazji regeneracji zespołu kotła wyienić zawór 2-u barowy. Przy jego nadmiernym zurzyciu produkt/esencja wstępnego zaparzania zamiast znalesć się w naszej filiżance, ląduje w tacce ociekowej. Czynność taką powinno przeprowadzać się co około 4 lat dla urządzenie pracującego w warunkach domowych.

Profesjonalny ekspres kolbowy takich marek jak LaCimbali czy Astoria bez którego trudno wyobrazić sobie funkcjonowanie kawiarni czy restauracji wymaga przeprowadzenia okresowego remontu. Najlepsi producenci ekspresów zalecają by ich urządzenia były konserwowane co około 5 lat. Podczas takiego remontu urządzenie rozbierane jest na tak zwane czynniki pierwsze które są czyszczone i od kamienianie, wymieniane są wszystkie uszczelnienia wodne oraz podzespoły które uległy znacznemu zużyciu. Przeprowadzenie takiego remontu zagwarantuje nam pewność funkcjonowania urządzenia oraz najwyższą jakość parzenia kawy miedzy okresami remontu.